Přírodní produkty jsou prospěšné pro lidské zdraví a jejich výrobou a koupí podporujeme zároveň lepší životní prostředí

Bambusové a proutěné košíky, stojany na víno a pokojové květiny, květníky, dekorace, loutky a marionety -> Autorské dřevěné loutky a marionety

Originální ručně vyřezávaná loutka Telefonista 

Cena: Kč s DPH
Dostupnost:Běžně dodáváme do 14 dnů
Množství:

Loutka ptáček Telefonista

Ručně řezaná loutka z dílny Míry Nebeského. Všechny loutky jsou originál.

Přibližné technické parametry loutek

Výška: 30 cm. Loutka je pohyblivá a délka vahadla na výšku se pohybuje cca 35 cm. Celková výška loutky i se šňůrami a dřevěným vahadlem je přibližně 65 cm. Vzhledem k originalitě a ruční práci každého výrobku je možná drobná odchylka.

Loutky jsou vyrobeny z lipového dřeva, zakonzervované včelím voskem a malované olejovými barvami. Profesionální řezbářská práce z dílny českého umělce zaručuje vysokou kvalitu výrobků. Loutky jsou vhodné nejen pro profesionální loutkoherce, ale mohou zdobit doma právě váš interiér.

Vhodný dárek Usmívající se Znáte někoho, kdo má telefon pořád na uchu? Nebo snad někdo z rodiny či známých pracuje například v call centru? A nebo víte o někom, koho prostě jen potěší originální a trochu legrační dárek? Tento malý telefonista je pro ně jako stvořený.

Napsali o Mírovi: Otec dřevěných postaviček a jejich příběhů. Míra Nebeský

....Co předchází vzniku dřevěné postavičky? „První je představa, jak loutku vyřežu a obleču. Loutku stylizuji. Pak nakreslím obrys a dláty postupně odřezávám, zjemňuji, velká dláta střídají menší a u zvlášť jemných detailů přijde na řadu i smirkový papír,“ vysvětluje řezbář.
Vyřezat maňáska mu trvá pár hodin, loutka jeden den i déle, někdy pracuje na několika postavičkách najednou. Vyřezání trvá kratší dobu než například schnutí barvy. „Pospíchat se nemá, i když stres bývá někdy tvůrčí,“ říká.
V jednom období řezbářské kariéry Míra Nebeský tvořil české i zahraniční politiky. Buď jako klasické loutky, nebo jejich hlavy, které vystupovaly z rámečků a „zdobily“ prostory Habrovické bašty.
Dobrou chuť tu přáli například exprezident Václav Havel, prezident Václav Klaus, někdejší premiér Miloš Zeman. A také herci Vlastimil Brodský, Bolek Polívka nebo Jan Kraus. Dnes už nemá ani jednoho politika, všechny rozprodal. Dokonce i tři pětapadesáticentimetrové loutky amerického prezidenta Baracka Obamy.
 „Na loutky politiků nejsem hrdý, proto jsem je přestal vyřezávat,“ říká Míra Nebeský a vzpomíná na příhodu se svým dřevěným synkem Binem Ládinem. „Nesl jsem ho na americkou ambasádu, vše bylo domluvené, předání loutky i čas, jenže bylo pár měsíců po 11. září a ambasáda se asi zalekla nějaké provokace a poslali na mě ozbrojence, řekli mi, ať raději odejdu. Pak si loutku koupil jeden Američan a věnoval ji svému golfovému spoluhráči.“....

Magazín E15, 5.10.2010

Líbí se Vám ptačí loutka telefonisty, ale měli byste zájem o jinou profesi či činnost? Napište nám svou představu do poznámky k objednávce a Míra pro Vás jistě vymyslí loutku, která Vás okouzlí. Takováto loutka může sloužit i k prezentaci konkrétního podniku. Jelikož se jedná o práci na zakázku, je třeba počítat se zhruba čtrnáctidenní dodací lhůtou... Pro inspiraci se můžete podívat na již vytvořené loutky.


« zpět
contents ©2024 www.bionebe.cz | Standa-David.com