Přírodní produkty jsou prospěšné pro lidské zdraví a jejich výrobou a koupí podporujeme zároveň lepší životní prostředí

Vaříme zdravě

Kajenský pepř 20 g 

Cena: Kč s DPH
Množství skladem:0

Kajenský pepř 20 g

Používá se hlavně v tropické Americe a Asii. Usnadňuje trávení jídel bohatých na škroby. Je pálivý, jelikož se vyrábí z chilli papriček. A protože jste kajenský pepř již mnozí z Vás měli možnost vyzkoušet jako součást detoxikačního balíčku NEERA DETOX , nabízíme Vám jej nyní také samostatně k využití při vaření ve Vaší kuchyni.

Kajenský pepř v podstatě není vůbec pepř, protože se vyrábí z chilli papriček. Obsahují alkaloid zvaný kapsaicin. Léčebné dávky kapsaicinu jsou doporučovány při cca 400 mg kapsaicinu (což je cca 3-10 čerstvých chilli paprik 3x týdně - záleží na obsahu kapsaicinu). Nejvyšší obsah kapsaicinu byl izolován z paprik habaneros. Pálivost se určuje dle Scovilleho stupnice pálivosti (jednotky SHU - Scovilleho heat units).

Při konzumaci různých druhů pálivých paprik očekávejte fenomenální úspěch při:

- eliminaci trombózy a křečových žil

- prokrvení celého organismu

- eliminaci bakteriíí v trávicím traktu (E. coli, Salmonella, Helicobacter pyroli)

- eliminaci hlenů z plic

- při kožním poranění a krvácení obklady zastavují krvácení

a mnoho dalšího. Velmi kladný účinek kapsaicinu je zrychlení metabolismu a podpora zažívání.

Pro zajímavost:

Kajenský pepř má cca 30-50 tisíc SHU, paprika habanero 200-300 tisíc SHU a 100% kapsaicin kolem 15 miliónů SHU. Věřte, že při konzumaci 100% kapsaicinu v takovém vnitřním prostředí nepřežije skoro žádná bakterie ani vir ve vašem organismu.

Ovšem otázkou zůstává, zda vydržíte takovou ostrost až bolest 100% kapsaicinu. Je to opravdu pro silné a trénované jedince, kteří dobře snáší kapsaicin, bolest a především nemají žádné potíže se srdcem.

Velké dávky alkaloidu kapsaicinu jsou jed a mohou způsobit až smrt! Ovšem v běžných pálivých paprikách volně dostupných v našich obchodech se s ním vůbec nesetkáte. 100% kapsaicin se z paprik izoluje pro jeho další léčebné využití v medicíně. Na vysokou dávku kapsaicinu nás náš organismus sám upozorní zvracením a dušností, a tím znemožní další konzumaci kapsaicinu. Předávkování při konzumaci kapsaicinem pak dále není z těchto důvodů možné. Ke zmírnění pálivosti až bolesti se používá mléko.

 

 

 

 

 

« zpět
contents ©2024 www.bionebe.cz | Standa-David.com