Olej Vanilka BIO 50 ml
"potěšení smyslů"
Výjimečný masážní olej k příjemné uvolňující a relaxační masáži. Pokožku obličeje i celého těla ošetřuje, zvláčňuje, regeneruje a vyživuje. Jemná exotická vůně vanilky navodí vnitřní pohodu a harmonizuje psychiku, její teplé tóny vás připraví na příjemný spánek a sladké sny. Olej použitý na ještě mokrou neosušenou pokožku po koupeli nebo sprchování v ní uzamyká vlhkost, zjemňuje ji a halí vůní vanilky.
Složení - oleje lisované za studena: Sezamový olej BIO, Mandlový olej, Slunečnicový olej BIO, Makadamiový olej, Mruňkový olej 100% esenciální oleje: * Vanilla Bourbon - zklidňuje nervovou soustavu, pomáhá při nespavosti, zbavuje stresu a dodává optimismus * Limeta lisovaná - povzbuzuje při únavě * Lemon tea tree - čistí, dezinfikuje a osvěžuje Vitamíny A, E, F, lecitin
Alergeny: Sezamový olej BIO, lecitin
Vhodné pro děti
Seznamte se s bio oleji lisovanými za studena a jejich použitím Lisování za studena je nejstarší a nejšetrnější způsob získávání oleje z rostlin. V takto vyrobeném oleji zůstává maximum cenných látek v přirozeném stavu, tak jak je dokáže lidské tělo nejlépe zužitkovat. Přírodní oleje lisované za studena se bohužel v kosmetice používají minimálně. Základem většiny olejů nebo krémů na trhu jsou oleje minerální – paraffi num liquidum (získané z ropy, s nulovým obsahem cenných látek, používaných běžně i při výrobě dětské kosmetiky) a oleje rafi nované (procházejí řadou mnoha procedur při vysokých teplotách, čímž většinu cenných látek a vitamínů ztrácejí). Vysokou kvalitu olejů lisovaných za studena dobře dokumentuje příklad panenského olivového oleje (lisovaného za studena), používaného v potravinářství. Lékaři přímo spojují jeho konzumaci s celkově lepším zdravotním stavem. Rafi nované oleje mají účinky výrazně menší. O blahodárném působení minerálních olejů na lidskou kůži se rozhodně hovořit nedá (přilnou k pokožce, ale nevstřebávají se, ucpávají póry, zabraňují pokožce v dýchání). Oleje lisované za studena tvoří tedy naprosto odlišnou a výjimečnou kategorii..
|